Tips bij het blokken

 1. Zorg voor een motiverende gsm- achtergrond.

Misschien niet de meest voor de hand liggende tip, maar een subtiele reminder elke keer dat je naar je gsm grijpt (en dat is waarschijnlijk vaak) helpt om eerder te beginnen en om beter je best te doen. Een inspirerende quote kan meer doen dan je denkt!

26133140_10214249154244674_784938111_n

 1. Pauze? Beweeg!

Ben je zoals de meeste studenten en ga je graag in de zetel liggen tijdens je pauze? Niet doen! Als alternatief is het veel beter om even naar buiten te gaan, of gewoon in het algemeen, recht te staan! Zo krijg jij (en je hersenen) meer zuurstof, en dus ook meer concentratie. Wandelen met de hond, hardlopen of een spelletje badmintonnen zijn dus perfecte study breaks om je hersenen even een pauze te geven. Bovendien hebben we in Ardooie tal van ontspanningsmogelijkheden!

Neem zeker ook een kijkje op de site van Ardooie http://www.ardooie.be/index.cfm?id=55, want er worden ook tal van sportactiviteiten georganiseerd in de Ark.

 1. Eet gezond.

Eet gezond. Zorg dat je voldoende eten en drinken in huis of op kot hebt, zodat je je luttele vrije tijd niet in de supermarkt moet doorbrengen. Laat je niet verleiden om enkel junkfood te eten. Kies voor licht verteerbare maaltijden en zorg voor voldoende gezonde tussendoortjes zoals fruit en yoghurtjes. Heb je geen tijd om te koken, dan vind je in Ardooie en Koolskamp op vele plaatsen een gezonde en evenwichtige maaltijd (Bockor, broodjeszaken, pastabar…)! Bovendien hebben we in onze gemeente vele boeren die vers fruit en groenten verkopen.

 1. Hoe werk ik gestructureerd?
 • Verspeel geen tijd met markeren en onderstrepen
 • Één keer lezen is leerrijk, de tweede keer wordt verraderlijk
 • Stel jezelf voortduren vragen
 • Structureer informatie
 • Verspreid studeermomenten, zorg voor ruime intervallen
 1. Ga compleet strike bij één van de duizende fail-video’s op Youtube

Lachen is supergezond én het ontspant je. Hieronder enkele links om je op weg te helpen…

 • ONTSPANNEN!!!!

Na 21.00u ’s avonds nog blokken is onproductief dus spreek af met je vrienden of familie om iets leuks te doen. Vermijd impulsen van computers of gsm’s. Geef je hersenen wat rust en ga rond 23 uur slapen. Ardooie-Koolskamp is heel gezellig tijdens de kerstperiode. Je kan altijd terecht in de gezellige cafés (Bockor, OPCD, ’t Hoekse, Den Uil, De Sloeber, Jeugdhuis De Komeet…). Bovendien organiseren verschillende verenigingen kerstmarkten in de weekends!

 1. Sociale steun

Remember: samen afzien maakt de pijn zoveel draaglijker én je kan samen ontspannende momentjes inlassen.

 

Tips bij het blokken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s