Dag van de Jeugdbeweging

Het is vandaag Dag van de Jeugdbeweging, een hoogdag voor de Ardooise jeugd. Bij Krak Online wilden we nog wel eens kennismaken met de Ardooise jeugdverenigingen, die in september hun nieuwe start genomen hebben. We schreven hen aan en kregen enkele enthousiaste reacties!

Chiro Tijl Ardooie

Ben je tussen de 6 en de 18? Wil je nieuwe vrienden maken of samen komen met jouw vrienden die je al hebt? Of eens goed ravotten en vuil worden? Dan is het de chiro die je zoekt! Kom maar af! Iedere zondag komen wij samen vanaf 14:00 tot 18:00 tijdens het zomeruur. Wanneer het winteruur is dan stoppen we er een uurtje vroeger mee. Jullie kennen ons misschien ook van onze jaarlijkse Truffelverkoop!

Waar moet je zijn?

De jeugdlokalen aan ’t Hofland
Oude Lichterveldsestraat
8850 Ardooie

Wie kan je contacteren?

Michiel Verhegge
0475/751650
Verhegge.michiel@gmail.com

Bram Verduyn
0497/295751
bram_verduyn@hotmail.com

chiro-tijl

Chiro Nele Ardooie

Chiro Nele Ardooie. De plaats waar een gewone zondag, toch iets specialer wordt.

Ben jij een meisje ouder dan zes? Kom ons dan zeker eens een bezoekje brengen aan de jeugdlokalen bij CC ’t Hofland op zondag om 14u. Dan stellen wij jou voor aan twee topleidsters die iedere week opnieuw tot het uiterste gaan om geweldige activiteiten uit hun mouw te schudden en aan een groep die je met open armen zal ontvangen en voor je het weet je beste vriendinnen zullen zijn.

We kunnen al niet meer wachten om je bij onze groep te hebben!

Dikke kus, de leidsters x

14796000_1524067457607335_2014110533_o

Kodha

De naam KODHA staat voor KOolskampse Drumband en jeugdHArmonie. Jongeren krijgen de kans om een instrument aan te leren binnen onze vereniging.

Of je nu saxofoon, klarinet, dwarsfluit, trompet, tuba… wilt leren of het graag wat ritmischer hebt en voor slagwerk kiest, het is mogelijk binnen onze jeugdwerking.

KODHA voorziet hiervoor individuele instrumentlessen waarin aangeleerd wordt hoe het instrument correct bespeeld wordt. Kennis van notenleer is hierbij niet verplicht! De nodige kennis wordt tijdens de instrumentlessen bijgebracht zodat het meteen toegepast kan worden. Hierdoor wordt de grote stap tussen theorie en praktijk uitgeschakeld. Examens worden ook niet afgenomen bij ons.

Eenmaal je een instrument al wat kan spelen, kan je bij ofwel onze jeugdharmonie KODHA en/of onze jeugddrumband KODHA terecht om er je verder te ontwikkelen als jonge muzikant.

Het doel van beide is de overgang naar onze grote korpsen: hetzij PTK (Percussion Team Koolskamp) of de grote harmonie.

Wie echter geen instrument wil spelen, maar zich toch aangetrokken voelt tot een muziekvereniging kan bij ons ook terecht om te leren majoretten. Sinds kort hebben we namelijk ook een groep majorettes binnen onze vereniging.

Jongens (jawel!) en meisjes kunnen zonder voorkennis starten bij de beginners om dan later bijgevoegd te worden bij de majorettes die samen met de drumband PTK en de harmonie straatoptredens verzorgen. Starten kan het hele jaar door!

logo-met-fotos

Jeugd Rode Kruis Ardooie

Jeugd Rode Kruis Ardooie organiseert originele en straffe activiteiten voor iedereen tussen 6 en 15 jaar. We zijn een jeugdvereniging verbonden aan het Rode Kruis en werken soms ook rond thema’s als eerste hulp, maar daarnaast spelen we ook knotsgekke spelletjes, gaan we op uitstap en gaan we op weekend. Uniek aan onze werking is dat we geen lidgeld vragen en dat onze activiteiten grotendeels gratis zijn. Iedereen is welkom op onze activiteiten, je hoeft geen lid te zijn om langs te komen. Er is tweewekelijks activiteit, op de 2e en 4e zaterdag van de maand. Die gaat normaal gezien door van 14u tot 17u30. Wie nieuwsgierig is kan ons contacteren via 0487/15.67.66 of – jeugd@ardooie.rodekruis.be.

Omdat onze werking doorloopt tijdens de zomervakantie, hebben we gekozen voor een zonnige zomerstartdag aan het begin van de vakantie. Deze startdag was meteen de eerste keer dat kinderen jonger dan 12 bij ons terecht konden, want we zijn dan begonnen met een jongere groep. Het was meteen een groot succes!

jrk

+13

Het wordt een beetje een traditie om de zomervakantie af te sluiten met een mini-tentenkamp. 26 jongeren waren van de partij. Samen met zes leiders die héél wat avond-nachtspelletjes hadden voorbereid. De bezinning ’s morgens vond plaats bij het veldkruis.Het jaarprogramma met veel nieuwe voorstellen werd samengesteld. Na een lekker ontbijtje konden we terugblikken op een leuke, vermoeiende, lekkere en zinvolle activiteit. We zijn ook dankbaar voor alle hulp die we kregen en vooral een pluim voor onze jonge leiding!

dsc_0147

Dag van de Jeugdbeweging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s